Stadsdichters kandidaten

Marion Kerkhof zegt…

Den Bosch is al jaren echt mijn stad. Ik ken de straat en de straten hier. Ik ben geinspireerd door hiphop, rap, de urban arts. Dat is echt mijn leerschool geweest. Ik schreef sinds de jaren ’80 gedichten en ging later ook rappen. Na een hardnekkige writer’s block, deed ik in 2017 mee met spoken word, via Woordlustig 073. Sindsdien dendert de kar door. Ik ken Den Bosch door en door en als Stadsdichter zou ik graag drempels wegslopen, daar waar ze er zijn!

Jeanine Hoedemakers zegt…

Den Bosch en ik hebben een lange geschiedenis samen. De verhalen die ik zou kunnen vertellen variëren van amusant en anekdotisch tot ‘de vinger op een zwakke plek’ leggend. Desgewenst in dichtvorm uiteraard. Wat leuk dat ik gevraagd werd om mee te doen. Na 10 gedichtenbundels, is het fantastisch dat ik zomaar iets totaal nieuws op mijn pad krijg. Stadsdichter is een functie die echt bij deze tijd hoort. Ook bij Den Bosch, een stad die net zo levendig als ik, zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Doeko L. zegt…

Soms word ik zo enthousiast van de taal, dat ie zomaar in dichtvorm floept. Dat doe ik nu al zo’n 20 jaar vanuit Den Bosch. Graag sta ik op een podium met gedichten, versjes en woorden met een twist. Deze liefde voor taal en gedicht wil ik delen met mijn stad. Zo zou ik schrijven over haar trekvogels, vreemde vogels en teruggetrokken vogels. En dat je vooral niet met hun eieren moet gooien. Zo zal ik u dan alle hoeken van de stad laten zien!

Friso Woudstra zegt…

Den Bosch is een stad waarin ik me meteen thuisvoelde. Het is een warm bad en de mogelijkheid Stadsdichter te worden, kwam op mijn pad alsof het zo heeft moeten zijn. In korte tijd heb ik mij kunnen verbinden aan de stad die mij verwelkomde. Ik zou als Stadsdichter graag iets voor Den Bosch terug doen. Als muzikant doe ik dat al. Ik hou van rauw en persoonlijk. Dat heeft deze stad ook in zich. Dat geef ik graag terug!

https://www.facebook.com/Stadsdichter-Den-Bosch