Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Letterbekken LIVE! – Vleeshouwers

21 oktober21, 2020 @ 19:00 - 22:00

Gratis

Letterbekken LIVE! – Vleeshouwers

Geannuleerd: Helaas moeten wij vanwege de coronamaatregelen deze editie annuleren.

In het hart van de Bossche Tramkade, een nieuwe editie van Letterbekken LIVE! vanuit het Werkwarenhuis.

Verrassende dichters, muziek en 2 fijne verrassingen, die uit de stad zelf komen! Tipje van de sluier? Vooruit dan… het heeft te maken met de Stadsdichter, met water en vleugels, met Bossche dichters van naam en met veel onbekende schrijvers uit Den Bosch!

Presentatie doorgeefgedicht Mag ik je leeftijd even lenen?

Kameraden Den Bosch nam het initiatief voor het schrijven van een kettinggedicht, waar Stadsdichter Doeko L. de eerste strofe schreef.

Steeds twijfel ik vooruit en terug
soms zie ik maar wat het heden was
Eigenlijk stop je nooit met groeien,
totdat je in je leeftijd past

Jong en oud schreef mee aan dit doorgeefgedicht. Dit leverde verrassende, verschillende inzichten en taalgebruik op. De bezoekers en bewonderaars van het Kameraden Café schreven in de zinderende Bossche zomer met veel plezier mee.

Tijdens Letterbekken LIVE! presenteert de Stadsdichter Doeko L. de primeur van dit mooie bouwwerk! Ook de dichters zelf zijn natuurlijk aanwezig!

Witte Vleugel liederen Boschparade

Tijdens de Bossche Zomer dreef een wonderlijke witte vleugel door de Bossche wateren. Het was de witte vleugel van kunstenaar Bert Vogels. Achter de piano zat Martin Peulen, die op composities van Loes Reiling, de teksten van dichters Marion Kerkhof, Jeanine Hoedemakers, Friso Woudstra en Doeko L. zong. Zij schreven de teksten naar aanleiding van hun ontmoetingen met bewoners van Nieuwehagen.

Bij Letterbekken LIVE! luisteren we naar de 4 liederen van de dichters, voorgedragen, gespeeld en gezongen door de dichters zelf! Beleef dit unieke project nogmaals bij ons !

Rick Terwindt

Hij is Stadsdichter Meijerijstad (Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode). Terwindt draagt het liefst vol overgave voor. Oog in oog met het publiek, om te mogen zien hoe elk gedicht een uniek vervolg krijgt. Als Stadsdichter is hij graag wekelijks, zichtbaar betrokken bij mooie en maatschappelijke projecten en evenementen. Zo is hij betrokken bij het project ‘Dat Wat Blijft’. Een reizend cultuurhistorisch kunstproject en tentoonstelling. Rick is misschien wel de eerste dichter ooit die met een dichtbundel debuteert die i.s.m. 400 jeugdige dichters is geschreven. En er is meer, leer hem maar kennen!

Rick Kewal Gademann

De Arnhemse Rick Kewal Gademann schrijft al zo lang als hij zich kan herinneren. Met pen, zonder pen. Ook zonder pen en papier is hij dichter; in alles wat hij doet, ziet en aanraakt. Het is als een tweede natuur. Hij leeft er voor en droomt er over. Als de man achter Collectief Rauw, is hij actief als organisator van verschillende projecten, waaronder het maandelijkse ‘Grab them by the Poëzie’ in Arnhem. Zijn gedichten zijn gevoelig, persoonlijk. Vol stiltenissen die voelen als een rake verflaag op een nog leeg schildersdoek. Bij Letterbekken staat hij op toneel met een danseres, die zijn gedichten nog visueler maken dan ze al zijn.

Gegevens

Datum:
21 oktober21, 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
werkwarenhuis.nl

Organisator

Letterbekken
Telefoon:
06-24805848
E-mail:
bek@letterbekken.nl
Site:
www.letterbekken.nl

Locatie

Werkwarenhuis
Tramkade 22-24
's-Hertogenbosch, 5211 VB Nederland
+ Google Maps