Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Letterbekken LIVE! – Oogstappels

september 9 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Letterbekken LIVE! – Oogstappels

Seizoensopening!

Letterbekken LIVE! is zoals altijd positief ingesteld. Daarom trappen we met deze editie het nieuwe seizoen spetterend af met Oogstappels! Een editie met gevestigd talent en nieuwe helden.

Op 26 september is de NK Poetry Slam in Tivoli in Utrecht. Bij de vorige editie van Letterbekken LIVE! kon je bij ons al luisteren naar Jelmer van Lenteren en Monique Hendriks, twee van de halve finalisten voor het NK Poetry Slam.

Bij Oogstappels zijn 2 van onze 4 dichters op het programma, halve finalisten voor de halve finale NK Poetry Slam. Bij Letterbekken LIVE! heb je de kans hen live te zien, voor zij het podium van Tivoli betreden.

Programma

  • Rik Sprenkels;
  • Josse Kok;
  • Martje Wijers;
  • Steffan;
  • Muziek: Jori van Gemert

 

Rik Sprenkels

Rik Sprenkels is dichter op papier en op het podium en woont in Nijmegen. Rik schrijft gedichten over waterdieren en het naderende einde, maar ook gewoon over mensen die de afwas hebben laten staan. Poëzie is voor hem een voortdurende strijd tegen het cynisme. Hij stond eerder op Onbederf’lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin. In 2019 tourde hij rond met de Poëziebus, en won hij de tweede prijs van de Nijmeegse Literatuurwedstrijd. Eind september neemt hij deel aan het NK Poetry Slam.

Josse Kok

Josse Kok (1983) is een dichter uit Dordrecht. Na enkele jaren voordragen op poetry slams bracht hij in 2013 zijn debuut ‘Ik heb geslacht’ uit bij Uitgeverij Liverse te Dordrecht, die werd genomineerd voor de Buddingh’-prijs 2014. In 2018 verscheen zijn tweede bundel ‘Probeert u het later nog eens’ bij Uitgeverij Opwenteling te Eindhoven. Momenteel werkt hij aan zijn derde bundel, die nog geen werktitel of uitgeverij heeft, maar waarschijnlijk wel het literaire landschap voorgoed zal hervormen.

Martje Wijers

Martje Wijers schrijft gedichten, treedt graag op en slamt. Ze stond eerder in de finale van het NK Poetry Slam in 2017, 2018 en 2019. Vorig jaar behaalde Martje een tweede plek op het NK na een finalebattle met Maxime Garcia Diaz, die door jurylid Tom Lanoye werd omschreven als “the battle of the glorious bitches” en die van hem veel langer had mogen duren. Martje vertegenwoordigde Nederland op het WK poetry slam in Parijs en bereikte daar de halve finale. Haar gedichten werden o.a. gepubliceerd op De Optimist en drie jaar op rij in de Turing top 100. Ze won in 2019 de Boxtelse DichtSlamRap en belandde zo in de halve finale van het NK 2020. Behalve dichter is Martje ook doctor in de taalkunde en docent Zweeds en Nederlands.

Steffan

De wildcard van de avond is Steffan (rhythm & rhyme). We gooien hem voor de leeuwen. Na een flitscarrière op 2 open podia bij Letterbekken LIVE!, gunnen we hem vandaag zijn eerste echte duik in een schrijfcarrière die ons nog veel verrassingen gaat bezorgen. Steffan spreekt direct. Vanuit zijn hart meteen het publiek in, met de straat als schimmige tussenwereld. Hij zoekt zijn weg in spoken word, en gooit genadeloos de zweep over het publiek heen.

Jori van Gemert (muziek)

Jori van Gemert is de stem in- en stralende persoonlijkheid van -Cloud Cukkoo.

Bij Letterbekken LIVE! speelt Jori een akoestisch optreden.

Het is twee uur ’s nachts op een dinsdag en jij huilt op de dansvloer. Niet dat iemand dat per se hoeft op te merken: de rookmachinemist en het neonbombardement van de versleten ledlampen zijn dankbaar camouflagemateriaal. Je bestelt iets en vijf seconden later ben je vergeten wat. De nacht gaat door; de nacht stagneert.

Verdwalen is een vak, maar als professional, wil ze opgaan in de nacht. Zo geruisloos als maar kan, dwars door de dampkring. Extase is óók een vorm van verdoving. Aan, uit. Aan, uit. Morgen is er ook weer een morgen. Maar vanavond is er eerst Jori!

Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen.

Presentatie: Renk van Oyen.

>>> Zie dit evenement ook Facebook <<<

 

Aanvang programma: 20.00 uur tot ong. 21.30 uur; Naborrelen tot laat!
Locatie: Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart. Tramkade 29 in Den Bosch.
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.

Gegevens

Datum:
september 9
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Letterbekken
Telefoon:
06-24805848
E-mail:
bek@letterbekken.nl
Site:
www.letterbekken.nl

Locatie

Bossche Brouwers aan de Vaart
Tramkade 29
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Site:
https://bosschebrouwers.nl/