Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Letterbekken LIVE! – Grand terrasse

13 augustus13, 2020 @ 19:00 - 21:30

Gratis

Na maandenlang hunkeren naar fysieke optredens, komen we met 2 zonnige buitenversies van Letterbekken LIVE! Ongecensureerde poëzie en spoken word met lokale en buitenlokale helden!

Natuurlijk is Letterbekken LIVE! er vanaf september weer elke tweede woensdag van de maand!

   In de nieuwe terrastent aan het water van de Bossche Brouwers, drink je je biertje letterlijk tussen de dichters. Op gepaste afstand. De Bossche Zomer is eindelijk onderweg!

Een buitenversie… nou ja, noem het liever een buitenkans! Op het grand terrasse, aan het water bij de Brouwers aan de Vaart, hebben we een heerlijk zwoele avond voor jullie samengesteld. Deze keer passen we ons aan naar de locatie van dit bourgondisch puntje aan de Bossche rivièra. Op het overdekt terras- droog bij regen en koel bij zon -een avond waarbij je een biertje of wat mag drinken bij een avond vol magisch-onrealistisch vermaak! 

  Naast dichters van top-kwaliteit, mag je je verhunkeren op Thijs de `Goth-standup comedian’ met zijn altijd grijsgrauwe kleurige kijk op de werkelijkheid, en de kleinkunstenaars Bas van de Ven en Ramon Chartrer, beiden vorig jaar summa cum laude afgestudeerd aan de Bossche Koningsttheater Academie.

Wijziging in het programma: Zie hieronder

Natuurlijk is Letterbekken LIVE! er vanaf september weer elke tweede woensdag van de maand! Hou onze evenementenkalender in de gaten voor alle data!

Programma

  • Monique Hendriks (poëzie)

  • Jelmer van Lenteren (poëzie)

  • Friso Woudstra (poëzie)

  • Thijs de Goth-standup comedian (standup comedy)

  • Odette Sorber (kleinkunst)

Monique Hendriks

Dichteres Monique Hendriks won de publieksprijs bij de Eindhoven Poetryslam 2020. De laatste in een lange reeks van publieks- en juryprijzen in slammend Nederland. Of liever: de meest recente. Want Monique dendert harder voort dan de trage tijd kan bijhouden. Ze ontduikt hokjes als dappere experimenten. Met een lichte bindingsangst voor de toekomst, die tegelijkertijd jeukt omdat je nog niet weet waar je moet krabben. Theatraa, cabaretesk en zo ontzettend warm en naturel. Standup poetry, bestaat dat eigenlijk al? Nou ja, zo niet dan nu! Verstopt achter metaforen, zijn haar persoonlijke bekentenissen een beginpunt van een reis waar je zou wensen dat die niet ophield.

Jelmer van Lenteren

Jelmer van Lenteren (Maasdijk, 1987) won de juryprijs van DichtSlamRap in Boxtel. Dat betekent dat hij dit jaar in de halve finale van de NK Poetry Slam staat. In 2015 werd hij al vierde in de finale. Tussen de prijzenregens door, hoor je bij Letterbekken LIVE! zijn fenomenale corona-productie. Zijn debuutbundel uit 2018 heet Het is koud waar ik niet ben. Hopelijk bieden zijn woorden houvast in lastige tijden.

Friso Woudstra

Friso Woudstra is in de relatief korte tijd die hij in de stad woont, met recht een Bekende Bosschenaar geworden. Vorig jaar schitterde hij nog met de band Clittenband, Marion Kerkhof (Bluem), Doeko L. en Jeanine Hoedemakers tijdens de verkiezingen van de eerste Bossche Stadsdichter. Hij laat tijdens zijn optredens zien hoe hij met het grootste gemak controversiële onderwerpen heel raak kan verwoorden. Stadsgedichten en erotische verhalen worden kleine rituelen, waar je als publiek niet aan kan ontsnappen.

 

Goth standup-comedian Thijs

Als er iemand goed, professioneel kan zeiken, is Thijs het wel. Hoe je onopgemerkt. volgepompt met piercings op plekken waar je het liever niet van zou weten je leven moet leiden, is de dagelijkse hilarische strijd van een comedian die naar eigen zeggen toch eigenlijk wel een hele lieve jongen is. Kom het zelf maar ervaren, heerlijk op gepaste spuugafstand!

Odette Sorber

Het zijn de scherpe kantjes van het leven die Odette Sorber laat klinken als een vakantiebestemming.
Achter elk betoverend liedje met zuivere stem, zit wel een rauw randje. Niet alleen de gouden glitters maar ook de donkere plekken van het vakantiestrand. Spitsvondige teksten op muziek die je niet onberoerd laten.

Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen.

Presentatie: Renk van Oyen.

>>> Bekijk dit evenement op Facebook <<<

 

Gegevens

Datum:
13 augustus13, 2020
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Letterbekken
Telefoon:
06-24805848
E-mail:
bek@letterbekken.nl
Site:
www.letterbekken.nl

Locatie

Bossche Brouwers aan de Vaart
Tramkade 29
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Site:
https://bosschebrouwers.nl/