Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Letterbekken LIVE – Dicht aan de Vaart

juli 16 @ 19:00 - 21:30

Letterbekken LIVE! Dicht aan de Vaart !

Letterbekken LIVE! is terug! We hebben als podium en als organisatie de crisis tot nu toe overleefd!

Donderdag 16 juli 2020 Terrastent Brouwers aan de Vaart

Na maandenlang hunkeren naar fysieke optredens, komen we met 2 zonnige buitenversies van Letterbekken LIVE! Ongecensureerde poëzie en spoken word met lokale en buitenlokale helden! In juli op donderdag de 16e en de tweede is op donderdag 13 augustus.

Natuurlijk is Letterbekken LIVE! er vanaf september weer elke tweede woensdag van de maand!

 

Doeko L. – Stadsdichter van ‘s-Hertogenbosch

Special: Gepamperde poëzie
In tijden van crisis kun je maar beter wat te doen hebben. Zo bracht Doeko L. dan maar een baby mee de wereld in. In de voordracht ‘Gepamperde Poëzie’ laat Doeko alle kanten van zijn verse vaderschap zien. Echt ALLE kanten! Van brute tederheid tot ontwapenende walging.

De Bruwelijke

Rijmslager en Beatbakker uit het bourgondische Brabant met een betonnen attitude en een klein hartje of juist een groot hart, het is maar hoe je het bekijkt, maar in ieder geval een gevoelig hart, volgens althans hemzelf. Met uiteenlopende onderwerpen van persoonlijke ervaringen naar politiek, van (post) apocalyptisch naar complot theorieën, van idealistisch naar destructief, van goedaardig naar kwaadaardig, van innemend naar opscheppend en overdrijvend.

Ratelt zowel solo als in teamverband zoals in de rap supergroep de hip-hopstandelingen of als voorman in de 5 koppige groovemetal/rapcore formatie The cult of aggemar of in het voormalige (post) apocalyptische hip-hop duo d’Blo & Melph waarin hij de rol van d’Blo vertolkte.
We komen leestekens tekort om dit figuur te omschrijven dus het beste is om gewoon alles naast je neer te leggen waar je mee bezig bent die dag en een kijkje te komen wagen.

Pim Steinmann

Pim Steinmann is performer en beeldend kunstenaar uit Breda, waar ze ook presentator en medeoprichter is van Stortvloed, een podium voor spoken word, storytelling en comedy. In haar optredens combineert ze een levendige fantasie met de ongemakken van het menselijke bestaan. Ze denkt regelmatig na over het jaren ‘90 bordspel Droom Telefoon. Ze valt op door haar vermogen het publiek mee te nemen in een volstrekt nieuw idioom van performance en woord. Cabaretierpoëet of poëziecabaretier… Verwarrend is het niet, maar dat is geen garantie!

Marino van Liempt

Marino van Liempt schreef jarenlang liedteksten, toneelstukken kinderboeken en gedichten. Deze zomer zal zijn eerste roman Sultans verschijnen, dat ‘een boek voor adhd’ers’ werd genoemd door hen die het al mochten inzien. Als docent Nederlands is hij het met zijn leerlingen eens: Nederlandse literatuur en poëzie zijn vaak saai en pretentieus. Zijn verzet hiertegen in zijn eigen werk leidt steevast tot tsunamis van afwijzingen. Marino ziet het leven met een knipoog en een traan en klampt zich vast aan de natte droom dat men later zal zeggen: “Van zijn werk werd veel te weinig gelezen.”

Evelien Rothuizen

De mens staat centraal in de teksten van Evelien Rothuizen. Dierbaren en vrienden, situaties met vreemde mensen, passeren de revue. Evelien snijdt maatschappelijke thema’s aan en dicht over vragen over het leven. Daarnaast experimenteert Evelien ook met korte verhalen met een vleugje humor. Recht doorzee en kwetsbaar zodat mensen zich in de teksten van Evelien kunnen herkennen.

Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen.

Presentatie: Renk van Oyen.

Zie dit evenement op Facebook.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
juli 16
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Letterbekken
Telefoon:
06-24805848
E-mail:
bek@letterbekken.nl
Website:
www.letterbekken.nl

Locatie

Bossche Brouwers aan de Vaart
Tramkade 29
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Website:
https://bosschebrouwers.nl/